14 oktober Informatiemarkt over palliatieve zorg in de Batavier

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg organiseert Hospice IJsselThuis op zaterdag 14 oktober van 10.00 - 13.00 uur in de Batavier een doorlopende informatiemarkt over de palliatieve zorg. Dit is zorg die verzachting of verlichting geeft als het leven niet lang meer duurt. Op deze ochtend willen we vooral laten zien wat complementaire zorg, of wel aanvullende zorg, in het hospice betekent.

Complementaire (aanvullende) zorg
Bij complementaire zorg kunt u denken aan zorg die wordt gegeven ter ondersteuning van de gewone dagelijkse zorg om het leven van de zieke bewoner in de laatste periode zo comfortabel mogelijk te maken. Op deze informatiemarkt laten speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers van IJsselThuis u graag kennismaken met de diverse vormen van deze zorg:

• Aromazorg
• Handmassage
• Een levensboek maken
• Beeldende begeleiding
• Proeven van wat de 'kookgroep' van het hospice maakt.Informatiestand
Daarnaast is er een informatiestand over Hospice IJsselThuis met informatie over palliatieve zorg, boeken en folders.
Medewerkers en vrijwilligers van het hospice zijn bovendien aanwezig om al uw eventuele vragen te beantwoorden.
De ochtend wordt sfeervol begeleid door violist Jan-Willem van der Kamp.

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor koffie en thee met iets lekkers.

Speciaal zorgkatern bij Hart van Holland
Omdat IJsselThuis het belangrijk vindt dat de inwoners van Zuidplas en omgeving de mogelijkheden voor palliatieve zorg en de ervaringen van het hospice kennen, geven wij op 11 oktober bij het huis-aan-huisblad 'Hart van Holland' een speciaal bewaarkatern van vier pagina's uit. Hierin staan interviews met onder andere een bewoonster van het hospice, enkele zorgvrijwilligers, een huisarts, een fysiotherapeute en coördinatoren. Maar ook artikelen over palliatieve zorg, boekbesprekingen en tips voor interessante websites.


vorige pagina