31 maart 2016 Opening Cafe IJsselThuis door Anita Witzier

Op donderdag 31 maart opende Anita Witzier, onder andere bekend van de televisiedocumentaire 'Liefde voor later', Café IJsselThuis. Dit is een gastvrij kenniscentrum in Zuidplas, waar iedereen informatie kan vinden en vragen kan stellen over de laatste levensfase.

Avond van verbinding
In een interview met Anita spraken we deze avond over heel concrete onderwerpen rondom de laatste levensfase. Onderwerpen waarvan bewezen is, dat het voor iedereen beter is om er tijdig met elkaar over te praten. Zij heeft hierover veel kennis opgedaan met de opnames van haar tv-programma’s. Het lijkt misschien zwaar, maar onze ervaring leert dat het ook heel gemoedelijk en gezellig kan zijn. De aanwezigen kregen op deze avond zelf ook concrete handvatten aangereikt waardoor zij nog beter in staat zijn om hun eigen regie te voeren. Het was een avond van verbinding op allerlei onderwerpen die op dit gebied spelen.

Wat is Café IJsselThuis
Medewerkers (coördinatoren en vrijwilligers) van IJsselThuis zijn vanaf 8 april wekelijks op vrijdag van 10 tot 12 uur aanwezig in Buurthuis De Batavier om u te woord te staan. Daarnaast zal Café IJsselThuis regelmatig informatieavonden aanbieden met gastsprekers over onderwerpen, zoals:
* juridische zaken in de laatste levensfase;
* eigen regie;
* rituelen;
* lotgenotencontact;
* palliatieve sedatie en het verschil met euthanasie.

vorige pagina