8 oktober extra Cafe IJsselThuis in teken van Complementaire Zorg

Zaterdag 8 oktober is de Internationale dag van de Palliatieve Zorg. Thema dit jaar is 'Kwaliteit van leven als het leven pijn doet'. Die dag is er een extra Café IJsselThuis die volledig in het teken staat van de Complementaire Zorg.

In Hospice IJsselThuis, waar Café IJsselThuis uit voortkomt, zijn vrijwilligers en coördinatoren vertrouwd met dit onderwerp. Om de pijn te verzachten en het leven nog kwaliteit te geven, heeft Hospice IJsselThuis allerlei mogelijkheden, een daarvan is Complementaire Zorg.

Wat is Complementaire Zorg
Het is aanvullende zorg ter ondersteuning van de “gewone” dagelijkse zorg. In de ontmoetingsruimte van de bibliotheek wordt een informatiemarkt opgesteld en zullen vrijwilligers de verschillende complementaire zorg vormen tonen, zoals deze ook in het Hospice worden aangeboden.
Denk bijvoorbeeld aan:
• Handmassage
• Het maken van een levensboek
• Werken met geuren, aromazorg
• Beeldende begeleiding
En nog veel meer.
Ook zullen er gerechtjes geserveerd worden, zoals ook de bewoners in het Hospice krijgen aangeboden, alles bereid door de vrijwilligers.

Kom op zaterdag 8 oktober langs tussen 11.00 uur en 14.00 uur in de bibliotheek aan de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel en laat u verrassen door deze markt.


vorige pagina