Ben jij de zorgvrijwilliger die wij mogen verwelkomen in ons team

Ben jij die zorgvrijwilliger die wij mogen verwelkokmen in ons team? Kom naar de informatiemiddag, elke 4e woensdag van de maand van 14.00 – 15.30 uur in het tuinhuis van het hospice in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Wij zoeken gemotiveerde vrijwilligers
Voor ondersteuning van mensen in de laatste levensfase vraagt Stichting IJsselThuis gemotiveerde vrijwilligers voor het hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk a/d IJssel en het hospice IJsselOever in Capelle a/d IJssel. Als vrijwilliger kun je zowel in de hospices als in de thuissituatie van mensen ingezet worden. 

De werkzaamheden
In de hospices
- Het geven van lichte zorg.
- Een praatje, iets lekkers klaarmaken of een spelletje doen.
- Het meehelpen met de verzorging door de wijkverpleegkundige of het waken naast de bewoner.
- Het doen van huishoudelijke werkzaamheden in de hospices.
- Gedurende vier aaneengesloten uren.

Zorg aan huis
- De mantelzorger(s) vervangen op enkele afgesproken momenten in de week.
- Lichte zorg, een praatje of wandelingetje, hulp met eten en drinken.
- In overleg met cliënt, naasten en coördinator.

Opleiding
Als je geïnteresseerd bent in dit werk volgt een gesprek met de coördinator en wordt met elkaar bekeken of werken in de palliatieve zorg bij je past. Als dit het geval is en je wilt dit werk gaan doen dan volg je eerst een cursus, die opleidt tot zorgvrijwilliger, zowel voor het werk in de hospices als om cliënten thuis te ondersteunen. Na de cursus maak je kennis met het werk in de hospices IJsselThuis en IJsselOever, samen met een maatje.

Meer informatie
- Neem contact op met een van de coördinatoren.
- Of kom naar een informatiemiddag over vrijwilligerswerk bij IJsselThuis. Elke 4e woensdag van de maand van 14.00 – 15.30 uur in het tuinhuis van het hospice in Nieuwerkerk a/d IJssel. Aanmelding per e-mail.
vorige pagina