Donatie patiŽnten dokter Geerdink voor IJsselThuis en Camino

Ter gelegenheid van haar afscheid als huisarts heeft dokter Geerdink drie bestemmingen gekozen waaraan patiënten, die haar iets wilden geven, konden schenken. Naast geld voor een kunstwerk, koos zij twee goede doelen waarbij zij zich nauw betrokken voelt: Hospice IJsselthuis en Camino. Op vrijdag 20 maart heeft dokter Geerdink tijdens een feestelijke bijeenkomst de cheques overhandigd aan beide organisaties. Hospice IJsselthuis ontving een cheque ter waarde van € 1.700,00 en Camino ontving € 1.600,00 .

Initiatiefneemster Hospice IJsselThuis
Een mooi initiatief dat typerend is voor de dokter. En een overweldigende opbrengst, waaruit waardering van patiënten spreekt voor hun huisarts en steun voor deze goede doelen. Dokter Geerdink is de initiatiefneemster van Hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk. Ongeveer 15 jaar geleden ontstond het plan en na vijf jaar hard werken, ideeën omzetten in concrete acties en plannen, fondsen werven, vergunningen aanvragen, procedures doorlopen en bouwen opende IJsselThuis (dit jaar tien jaar geleden) haar deuren.

IJsselThuis en Camino
Sint Martinus heeft de volgende uitspraak gedaan: “Ik kan je niet beter maken, maar ik kan wel proberen ervoor te zorgen dat je je wat beter voelt.” Deze uitspraak geeft kernachtig weer waar IJsselThuis voor staat. Camino, voor wie LEEFT met kanker is er voor mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden. Camino ondersteunt hierbij, door 'Samen op weg' te gaan. Kernwoorden voor Camino zijn: Inlopen, Ontmoeten, Ontspannen, Verwennen, Verwerken en Betekenis geven. Dokter Geerdink was direct enthousiast over het initiatief en is ambassadeur van Camino.

Dank
De bestuursleden van IJsselThuis en Camino bedankten dokter Geerdink met bloemen en met de spreuk: "Niet alleen belangrijk is de weg die je gaat, maar ook het spoor wat je achterlaat". Heel veel dank aan alle patiënten van dokter Geerdink die deze donatie mogelijk hebben gemaakt.

                                                       


vorige pagina