Hospice IJsselThuis gaat de wijk in

Op woensdag 19 maart startte het hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel met een grote folderactie. Het doel van deze actie is om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid dat het hospice in de laatste levensfase ook zorg thuis kan bieden.

Regio
Vrijwilligers en coördinatoren van het hospice zijn op pad gegaan om informatiefolders te brengen bij een groot aantal adressen in de gemeente Zuidplas, in Nesselande en Capelle Schollevaar.
De “aftrap” voor deze actie is, in de stralende zon, gegeven op de eigen locatie aan de Batavierlaan 8 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Algemeen Coördinator Anneke Vermeer

Klaar voor vertrek
Doorverwijzers
De folders worden aangeboden aan huisartsen, thuiszorg-instellingen, apotheken, ouderenverenigingen, fysiotherapeuten, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken en notarissen. Ieder kan op zijn of haar eigen manier deze mogelijkheid van thuisinzet door het hospice extra onder de aandacht brengen.

Vertrouwde omgeving
Het hospice IJsselThuis is een begrip in de gemeente Zuidplas waar het gaat over de zorg in de laatste levensfase. Toch is een verblijf in een hospice niet voor iedereen een wenselijke oplossing en wil men in de eigen vertrouwde omgeving blijven, omringd door partner, familie en vrienden.
 
Mantelzorg zwaar
Als iemand thuis wil sterven kan de zorg voor de naaste (mantelzorg) zwaar zijn. Door steeds te moeten redderen en schipperen met de tijd blijft er vaak geen tijd over voor een gesprekje of om even elkaars hand vast te houden en stil te staan bij het komende afscheid, terwijl dat juist in zo’n periode zo belangrijk en waardevol is.

Vrijwilligers bieden ondersteuning
Daarom heeft IJsselThuis vrijwilligers opgeleid die in de thuissituatie tijdelijk zorg en ondersteuning kunnen bieden. Een geselecteerde vaste vrijwilliger kan een vertrouwd gezicht worden in huis en is voor de mantelzorgers een grote steun.

Meer informatie?
De zorgcoördinatoren van het hospice zijn bereid om een lezing te komen geven of aanwezig te zijn op informatiebijeenkomsten of zorgmarkten. Anneke Vermeer, algemeen coördinator van IJsselthuis,  vertelt er graag meer over.


vorige pagina