Sfeervolle herdenkingsbijeenkomst Hospice IJsselThuis

Op donderdag 15 februari werd in het Kerkgebouw De Lichtkring in Nieuwerkerk aan den IJssel de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst gehouden door Hospice IJsselThuis.

Met elkaar stilstaan bij overlijden
Samen met de nabestaanden, vrienden en bekenden werden tijdens deze bijeenkomst diegenen herdacht die het afgelopen jaar in het hospice zijn overleden. Ook werd stilgestaan bij het overlijden van cliënten, die door de vrijwilligers van het hospice thuis zijn bijgestaan. Er werden gedichten voorgelezen, er werd gemusiceerd en voor elke overledene werd een steen met zijn of haar naam erop neergelegd. De bijeenkomst biedt troost aan de nabestaanden. 

Informeel samenzijn
Door de aanwezigheid van de zorgvrijwilligers en coördinatoren die hun overleden familielid, vriend of vriendin in de laatste fase van het leven goed hebben gekend, was er na afloop gelegenheid om in een informeel samenzijn herinneringen aan de overledene op te halen.

Ook aandacht voor overlijden vrijwillger
Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst was er ook aandacht voor het plotselinge overlijden van Gretha van Herk, een van de vrijwilligers van het hospice. Zij deed vooral de zorg bij cliënten thuis.


vorige pagina