IJsselThuis Aan Huis; De laatste levensfase thuis doorbrengen

Als iemand ongeneeslijk ziek is, moeten er vaak allerlei keuzes gemaakt worden. Zoals de vraag waar iemand zijn of haar laatste levensfase wil doorbrengen. Is dat thuis, omringd door familie en vrienden? Dan is het belangrijk dat er ook aandacht voor de mantelzorgers is en dat ze de kans krijgen om af en toe een rustpauze te nemen. Dat kan dankzij onze zorgvrijwilligers aan huis.

Zorgvrijwilligers
Onze zorgvrijwilligers zijn gemotiveerd, betrokken en goed opgeleid. Vanuit hun eigen ervaring weten zij vaak waaraan behoefte is en natuurlijk overleggen ze met de cliënt en hun mantelzorgers welke ondersteuning op welk moment nodig is. Met een  zorgvrijwilliger in huis, kan de mantelzorger even afstand nemen en bijvoorbeeld een wandeling gaan maken of rustig boodschappen gaan doen.

Voor iedereen
Een zorgvrijwilliger aan huis is voor iedereen mogelijk, ongeacht afkomst, levensovertuiging of financiële situatie. Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van zorgvrijwilligers aan huis, al is een bijdrage natuurlijk altijd welkom.

Indicatie en aanvraag
Voor een zorgvrijwilliger aan huis is een palliatieve indicatie nodig. De aanvraag kan door de cliënt zelf, mantelzorgers, wijkverpleegkundige of huisarts gedaan worden. Neem voor meer informatie contact op met een van de coördinatoren van het hospice of vraag de folder aan over IJsselThuis Aan Huis of onze algemene folder via info@ijsselthuis.nl

U kunt de folder ook hier downloaden.