Aanmelden als vrijwilliger?

Heb je altijd al vrijwilligerswerk willen doen? En zoek je iets dat bij jóu past? Bij jouw kwaliteiten, ervaring, je gewenste tijdsinvestering? IJsselThuis is een organisatie waar allerlei kwaliteiten kunnen worden ingezet. Of je nu zorgvrijwilliger aan het bed wordt, boodschappen doet, de tuin onderhoudt, folders verspreidt, lezingen/presentaties geeft of mensen te woord wilt staan tijdens ‘open’ informatiedagen.

Op zoek
Momenteel zijn wij op zoek naar:
  • Zorgvrijwilligers in het hospice: Voor ondersteuning van mensen in de laatste levensfase vraagt Stichting IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel gemotiveerde vrijwilligers. Als vrijwilliger kun je zowel in het hospice als in de thuissituatie van mensen ingezet worden.
  • Zorgvrijwilligers voor ondersteuning aan huis: IJsselthuis Aan Huis zoekt gemotiveerde vrijwilligers die aan huis de mensen in de laatste levensfase ondersteunen. Je vervangt een familielid of naaste op afgesproken momenten in de week zodat die de gelegenheid heeft om even op adem te komen door bijvoorbeeld gewoon even te kunnen uitrusten. Samen met de coördinator van IJsselThuis bespreek je met de cliënt en zijn familie/naasten waar behoefte aan is. Dat kan behalve een praatje of wandelingetje ook lichte verzorging zijn en hulp met eten en drinken. Voordat je wordt ingezet, volg je een cursus die specifiek is gericht op zorgvrijwilligers die aan huis cliënten en hun familie ondersteunen. 
     
  • Een vrijwilliger om onze automatisering op orde te houden: Hospice IJsselthuis zoekt  een handige man of vrouw met veel verstand van automatisering. Het oplossen van storingen in de hard- en software, advies aan de coördinatoren over gebruik van apparaten als de printer, scanner en laptops en kennis van de internetlijn en modum, zodat onze bewoners steeds toegang hebben tot wifi. Het is handig als je in de buurt (Nieuwerkerk a/d IJssel) woont.
     
  • Een vrijwilliger voor het onderhoud van de tuin: Voor de tuin zoeken we een vrijwilliger voor het snoeien van de heggen en struiken, vooral in voor en najaar, maar ook in de zomer wordt het groen in onze prachtige tuin soms wat te overvloedig. Verstand van snoeien en eigen gereedschap is wel wenselijk.
Aanmelden
Graag komen we met je in gesprek om samen te bekijken of en welke mogelijkheden er zijn voor jouw vrijwillige inzet. Onze vrijwilligers volgen, voordat zij bij ons aan de slag gaan, een introductiecursus. Daarnaast zijn er jaarlijkse (bij)scholingen en organiseren we regelmatig (vrijwilligers)bijeenkomsten en thema-avonden.

Wil je meer weten, neem dan contact op met een van onze zorgcoördinatoren Wendy Engelen of Liesbeth Disco.
Zij zijn telefonisch te bereiken: (0180) 39 13 06, stuur hen een e-mail of maak gebruik van het aanvraag formulier (PDF) ».