IJsselThuis Hospice: In alle rust de laatste periode met elkaar beleven

Mensen met een korte levensverwachting kunnen hun intrek nemen in ons hospice. In onze  huiselijke omgeving kunnen de zieke en naasten in alle rust de laaste periode met elkaar beleven. Bezoekers zijn altijd welkom. Als de wens er is, kan een naaste blijven slapen op een logeerbed. Eigen regie van de cliënt en zijn of haar naasten, is een belangrijke waarde binnen ons hospice.

Onze vrijwilligers
De dagelijkse zorg van onze cliënten ligt in handen van onze betrokken en goed opgeleide vrijwilligers. Zij bereiden onder andere de maaltijden voor de cliënten, tenzij de familie dat graag zelf wil doen.

Ons hospice
Ons hospice biedt plaats aan vier bewoners. Dankzij deze kleinschalige opzet heerst er een huiselijke en een persoonlijke sfeer. Elke kamer heeft een eigen badkamer en toilet. Daarnaast is er een ruime, sfeervolle gezamenlijke huiskamer met openslaande deuren naar het terras en de tuin aan het water. Het hospice IJsselThuis is er voor iedereen, ongeacht afkomst of levensovertuiging.

Kenmerken
Voor opname in het hospice is een palliatieve indicatie nodig. De aanvraag kan door de cliënt zelf, de mantelzorgers, de wijkverpleegkundige of de huisarts gedaan worden. Per dag vragen wij een dagvergoeding voor de kosten van de maaltijden en het gebruik van de kamer.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van de coördinatoren van het hospice of vraag de folder aan over IJsselThuis Hospice of onze algemene folder via info@ijsselthuis.nl

U kunt de folder ook hier downloaden.