Wat zijn de kenmerken van ons hospice?

Mensen ondersteunen in hun laatste levensfase, daar draait het om bij Hospice IJsselThuis. De aandacht van onze medewerkers en onze vrijwilligers is erop gericht om lijden te verlichten en het leven nog waarde en kwaliteit te geven (palliatieve zorg). De eigen regie van de bewoner en zijn naasten, staat daarbij centraal.

Onze kenmerken
 • Ons  hospice is voor iedereen, ongeacht afkomst, levensovertuiging of financiële situatie. Hoewel wij ons vooral richten op de inwoners van de gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel, kunnen ook inwoners van elders met familie in deze regio een beroep op ons doen. Voor opname in het  hospice is wel een palliatieve indicatie nodig.
   
 • Bezoekers zijn bij ons altijd welkom en kunnen blijven eten of slapen. Ook kan bezoek gebruik maken van onze keuken om zelf maaltijden voor hun dierbare te koken.
   
 • We hebben vier luxe bewonerskamers met elk een eigen, ruime badkamer. Uiteraard mogen bewoners spulletjes van thuis meenemen om zo hun eigen omgeving te creëren.
   
 • Naast de vier bewonerskamers hebben we een sfeervolle gezamenlijke huiskamer met openslaande deuren naar de tuin en het terras aan het water.
   
 • De (eigen) huisarts en de verpleegkundigen bieden professionele medische zorg, daarnaast zijn elke dag van 07.00 uur tot 23.00 uur betrokken en deskundige vrijwilligers aanwezig.